Trädgårdstips för vintern

Vi har tidigare skrivit, i en artikel som du kan läsa genom att klicka här, om hur man får till en enkel och fin trädgård. Bland annat så har vi lyft fram punkter som att gräset blir bäst om man använder färdig gräsmatta, att en inte ska glömma ljuset i trädgården samt att planering är viktigt när det kommer till trädgårdsarbete. Och det är just planeringen vi ska gräva djupare i nu.

Det är ju nämligen så att vintern väntar runt hörnet, vilket är en svår tid för trädgården. Men det finns saker du kan göra för att förbereda trädgården för vintern. Vi vill tipsa om en artikel från Leva och Bo här, där man har tagit fram 7 stycken saker som kan vara bra att göra. Exempelvis bör man låta löven ligga kvar på gräsmattan, detta för att det gör att gräsmattan då skyddas från snön. Dessutom ska man låta allting vissna, och se till så att man rensar ut det redan döda. Det är bara två av många bra tips för hur du ska göra för att trädgården ska överleva. Men sen finns det ju också saker du kan göra för att trädgården ska var välkomnande och trevlig även under vintern. Det du bör göra då är att köpa blommor och buskar som, trots kylan, kommer att stå stabilt. Om snön kommer ska de bära snön men stolthet, och inte fallera. Bäst är om du frågar en trädgårdsmästare om hjälp för vilka blommor, träd och buskar som passar bäst hos dig.

Ett sista tips som också är värt att lyfta är vikten av belysning i trädgården. Det är någonting som verkligen kan göra en stor skillnad när det kommer till känsla, och i nedanstående video förklarar man hur man kan använda sig av sin belysning: