Reparera mobil i stället för att köpa ny

Bäst är alltid att reparera en telefon, innan man bestämmer sig för att köpa en helt ny. Bäst för både plånboken och miljön.

 

mobile-phone-iphone-music-38295Det finns fler sätt att göra sitt leverne mer miljövänligt på. Ett sätt att reparera sin mobil via iphonereparation.se i stället för att köpa nytt när något går sönder. Det är även smart att köpa skyddande tillbehör så att mobilen inte går sönder i första taget.

Hur ska du hantera en sprucken telefon innan du skickar in den på reparation? Det kan vara så att katastrofen är ett faktum men det är även då viktigt att rädda informationen som finns på mobilen. Detta särskilt om det enda aktuella är att köpa en ny telefon.

Så här kan du få tillgång till minnet

Har du ett eventuellt minneskort i? Det går att flytta till en ny telefon, om det inte är krypterat. Innehållet i det fasta minnet är det svårare med, det är nämligen svårt att hämta det innehållet med usb-kabel om telefonen är skyddad och du inte kan använda skärmen för att låsa upp mobilen med pin-kod eller ett grafiskt lösenord. Dock finns det knep även här, för att ta sig runt problemet. Om telefonen har stöd för usb otg kan du ansluta usb-tillbehör som minnespinnar och datormöss genom att du köper just en usb otg-kabel och ansluter kabeln till telefonen och kopplar in en mus. Då kan du använda den muspekaren i stället för ditt finger för att låsa upp telefonen och sedan byta till datorns usb-sladd och hämta all din fasta minnesdata med Utforskaren. Enkelt och smidigt trots allt. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel i Pc för alla.

Andra tips är att läsa mer om hur auktoriserade tredjepartsreparatörer kommer få tillgång till Apples egna maskin för skärmlagning, detta i USA åtminstone. Det är efter att flera delstater i landet skärpt lagstiftningen kring medborgares rätt att reparera sin smartphone i stället för att alltid behöva köpa en ny. Läs mer om detta här.