Miljövänliga hotell

Prisvärt, fräscht, bra läge, god frukost, tv på rummet och gratis wifi. Det är nog de vanligaste kraven på hotell när man ska iväg på resa, men det finns även andra saker att ha i åtanke när du letar hotell. Miljön, till exempel. Och detta går såklart hand i hand med det faktum att hela världen blir allt mer miljövänliga, och Sverige ligger faktiskt i framkant.

I en artikel från Göteborgs Posten har man lyft att hela nio av tio svenskar är miljömedvetna.  Så här säger Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket till tidningen som förklaring om varför vi numera bryr oss mer:

– Klimatfrågan håller på att bli en livsstils- och identitetsfråga.

Och det kanske låter som en ytlig anledning, men det bör en snarare bortse ifrån och istället följa med i trenden – och det även när en bokar hotell. Och det finns väldigt bra hotell att boka som även är klimatsmarta. Exempelvis är Hotell kedjan Radison Blue en av de som strävar mot att vara miljövänliga, och om du vill bo miljövänligt och boka via stockholmshotell.com kan du lätt hitta Radison hotell och andra hotell där.

En intressant artikel i ämnet är också denna, publicerad i hd.se, där man skriver om hotell Hovs hallar som är ett av fem hotell i Sverige som kan bli ett av Europas nollenergihotell. Detta kommer att avgöras 2016 och det kommer verkligen bli spännande att se om Sverige får ta en plats på prispallen. Just detta hotell som artikeln handlar om var snabba med att anmäla sig när de fick höra om projektet (Nero zero energi hotels) eftersom de redan sen innan arbetat med att minska energi- och vattenförbrukning.

hotell reception