Fantastiska miljöfördelar med en luftvärmepump

Den miljövänligaste värmekällan du bör överväga är en Panasonic luftvärmepump från 20grader.se. Dessa luftvärmepumpar ligger i teknisk framkant och kommer ge ditt hem en helhetslösning för värme och kyla. Vid val av modell behöver du bara tänka på vilken budget du har, bostadens storlek och vilken energiklass du önskar.

Om du letar efter en miljövänlig värmekälla som kan minska dina energikostnader har du kommit till rätt plats. Vad du behöver göra är att besöka https://20grader.se/luft-luft/panasonic och överväga en av deras luftvärmepumpar från Panasonic. Där erbjuder 20grader.se ett brett sortiment på luftvärmepumpar från detta pålitliga varumärke som ständigt ligger i teknisk framkant.

Tänk på några viktiga faktorer

Det finns ett antal faktorer att tänka på när du väljer ut en luftvärmepump. Först och främst behöver du ha en budget och veta att kostnaden vanligtvis ligger på mellan 20 000 och 40 000 kronor. Nästa viktiga faktor är storleken på ditt hus och dess planlösning. Om du bor i våningshus kan du behöva mer än en luftvärmepump. Sist och inte minst är det klokt att tänka på energiklassen och investera i en så energieffektiv modell som möjligt. Ju mer energieffektiv modell du väljer desto bättre är det för miljön och dina energikostnader.

Miljöfördelar med en luftvärmepump

  1. Har en lång livslängd – En lång livslängd på produkter har onekligen stora miljöfördelar eftersom tillverkning leder till koldioxidutsläpp. Många luftvärmepumpar håller i cirka 20 år och vissa upp till 25 år.
  2. Förbrukar mindre energi – Till skillnad mot andra typer av värmekällor förbrukar luftvärmepumpar mindre energi, närmare bestämt kan du halvera dina energikostnader. Du gör därmed en stor insats för inte bara för din plånbok, utan även miljön eftersom du också halverar energiförbrukningen. Dessutom kan du byta till en elleverantör med förnybar energi för att verkligen maximera dina miljöinsatser.
  3. Förbättrar hemmets luftkvalitet – Eftersom luftvärmepumpar inte förbränner någonting för att skapa värme så blir det ingen rök i luften. Förutom denna fördel kommer luften som cirkuleras att filtrera och rengöra luften från damm, lukt, mögel och andra partiklar som är skadliga för såväl miljön som människor.