Att tänka mer på miljön i vardagen

Många vill leva ett mer miljövänligt liv men vet bara inte exakt hur. Det kan vara allt från att en inte har exakt koll på kemikalier till vad som är bra att tvätta kläder med för medel. Med tanke på att Sverige har rankats som det bästa landet i världen att leva miljövänligt i borde det ligga på allas listor att leva i samklang med naturen.

blommaEnligt US News & World Report som rankar världens länder utefter ett antal olika parametrar är Sverige bästa landet i världen att både skaffa barn i och att vara medborgare i. Men vad som även nämns i rapporten är att Sverige dessutom är det bästa landet att leva miljövänligt i. Det är grundat i en avspegling av hur andra människor ser Sverige och hur svenskar har lyckats presentera sitt land på för sätt. Dessutom tycks många tänka att Sverige är det land där det är både bra att vara kvinna i , där man har hög livskvalitet, bra företagsklimat och förlägga ett högkvarter i. Denna stora, världsomspännande rapport, skrivs det vidare om i en artikel i Svenska Dagbladet.

Så lever du mer miljövänligt

Några saker som gör vardagen mer miljövänlig är bland annat att köra en bil som drivs av etanol eller el, att givetvis återvinna och sopsortera utifrån olika material. Något som är giftigt är bland annat sköljmedel- Dock är detta vanligt att använda i tvättandet av kläder. Men enligt en artikel i Expressen går det minst lika bra att använda ättika, ett hushållsmedel som dessutom håller tvättmaskinen fräsch och ren. Ättika är miljövänligt samtidigt som det gör tyger mjuka och sköna samt neutraliserar rester av tvättmedel i kläderna. Sedan går det utmärkt att kombinera med eteriska oljor för att få god doft på sina kläder.

Sedan är det fördelaktigt att både plastbanta och installera luftvärmepump i stället för att till exempel elda med olja i ett hus.